Usein kysytyt kysymykset

Dermalex® ekseema

Dermalex® ekseeman hoitoon -tuotteen ikärajoitukset

Tuote soveltuu aikuisille ja 6 vuotta täyttäneille lapsille.

Soveltuuko Dermalex® ekseeman hoitoon käytettäväksi meikin alla?

Kyllä, Dermalex® ekseeman hoitoon -tuotteen käyttöön meikin alla ei ole olemassa rajoituksia.

Soveltuuko Dermalex® ekseeman hoitoon käytettäväksi kaikenlaisten ihottumaoireiden hoitoon?

Dermalex® ekseeman hoitoon soveltuu ihottuman aiheuttamien oireiden, kuten kutinan, kuivan ihon, punoituksen ja hilseilyn hoitoon. Voidetta suositellaan potilaille, joiden iho on vaurioitunut atooppisen ihottuman/dermatiitin vuoksi ja potilaille, jotka haluavat ehkäistä ihottuman uusiutumista.

Tarvitaanko Dermalex® ekseeman hoitoon -tuotteen käyttöön diagnoosia?

Diagnoosia ei tarvita, koska tuotteet eivät sisällä lääkkeiksi määriteltyjä aineita ja niitä myydään ilman reseptiä.

Soveltuuko Dermalex® ekseeman hoitoon raskaana oleville tai imettäville?

Dermalex®-tuotetta ei ole testattu raskaana olevilla ja imettävillä. Suosittelemme, että raskaana olevat ja imettävät keskustelevat lääkärinsä kanssa ennen Dermalex®-tuotteen käyttöä. Ei ole kuitenkaan syytä epäillä, että Dermalex® olisi haitallinen.

Sopiiko Dermalex® ekseeman hoitoon käytettäväksi silmien ympärillä?

Dermalex® ekseeman hoitoon -tuotetta voidaan käyttää silmien ympärillä, mutta suoraa kosketusta silmien kanssa tulisi välttää. Jos voidetta on joutunut silmiin, huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.

Miten Dermalex® ekseeman hoitoon eroaa tavallisista voiteista?

Tavalliset voiteet kosteuttavat vain ulointa ihokerrosta. Dermalex®ihovoide ekseeman hoitoon korjaa ja vahvistaa ihon suojamekanismia ja ehkäisee tulehdusta. Näin Dermalex®ihovoide ekseeman hoitoon lievittää ihottuman oireita ja estää sitä uusiutumasta.

Mitä ihottuma ja atooppinen ihottuma ovat?

Ihottuma on ihotulehdus, joka saattaa syntyä, jos ihon uloin suoja on heikentynyt. Se saattaa johtua esimerkiksi siitä, että iho on kuiva tai altistunut aineelle, jolle henkilö on allerginen. Useimmat ihmiset kärsivät ihottumasta joskus elämänsä aikana. Ihottuman oireet ja syyt saattavat vaihdella.

Atooppinen ihottuma on yleinen iho-ongelma, joka ilmenee ihon kuivuutena, punaisuutena ja kutinana. Alle vuoden iässä iho-ongelmat alkavat poskista ja vaippa-alueelta. Kahden vuoden iässä ihottuma alkaa yleensä kyynär- tai polvitaipeesta. Ihottumaa kutsutaan myös taiveihottumaksi tai maitoruveksi.

Ihottuma ei tartu, mutta se on vaikea sairaus kutinan ja esteettisten vaivojen takia. Ihoa on usein vaikea olla raapimatta, mikä vaurioittaa ihoa ja aiheuttaa bakteeritulehduksia.

Atooppisen ihottuman syyt eivät ole täysin selvät, mutta perinnölliset seikat ja ympäristö vaikuttavat sen syntyyn. Noin joka viides lapsi kärsii atooppisesta ihottumasta, mutta useimpien oireet katoavat iän myötä. Aikuisena oireet saattavat uusiutua käsissä, kaulalla tai kasvoissa.

Miten Dermalex® ekseeman hoitoon ja kortisoni eroavat toisistaan? Miksi Dermalex on parempi?

Ihottuman hoitoon sopivat kortisonituotteet ovat useimmiten reseptilääkkeitä, joita käytetään ihotulehduksen pysäyttämiseksi. Kortisoni ovat erittäin tehokasta, mutta sitä ei saa käyttää pitkän aikaa tai rajoittamattomia määriä. Kortisoni ehkäisee olemassa olevia tulehduksia. Se ei kuitenkaan vahvista ihon suojamekanismia, joten se ei tarjoa suojaa uusiutumista vastaan.

Dermalex®ihovoide ekseeman hoitoon on sen sijaan hyvä vaihtoehto kortisonihoidolle. Sen avulla voidaan välttää negatiivisia vaikutuksia, joita saattaa esiintyä kortisonin pitkäaikaisessa ja runsaassa käytössä. Kortisoni vähentää tulehdusta, kun taas Dermalex®ihovoide ekseeman hoitoon parantaa ihon omaa korjausmekanismia ja vähentää tulehdusta. Voide muodostaa myös suojan, joka estää atooppista ihottumaa pahentavia mikro-organismeja tunkeutumasta ihoon.

Vaikeissa tapauksissa Dermalex®ihovoide ekseeman hoitoon -tuotetta voidaan käyttää yhdessä kortisonin kanssa tulehduksen pysäyttämiseksi. Dermalex®ihovoide ekseeman hoitoon -tuotetta voidaan käyttää itsenäisenä hoitomuotona lievien ja keskivaikeiden ihottumaoireiden hoidossa.

Atooppisen ihottuman oireet

Atooppinen ihottuma aiheuttaa ihon kuivumista ja kutinaa, joka aiheuttaa puolestaan kuivia, punaisia, hilseileviä ja kyhmyisiä ihottumaläikkiä etupäässä käsiin, kaulalle, kasvoihin ja kyynär- ja polvitaipeisiin.

Onko kortisoni haitallista iholle?

Kortisonituotteita tulisi käyttää vain rajoitetun aikaa. Pitkäaikaiskäytössä kortisonilla saattaa olla haittavaikutuksia. Se saattaa muun muassa ohentaa ihoa.

Mitä eroa on atooppisella ihottumalla ja kosketusihottumalla?

Atooppinen ihottuma on ihottuman yleisin muoto. Se on perinnöllistä ja alkaa usein lapsuudessa. Stressi tai allergiaa aiheuttavat aineet saattavat pahentaa ihottumaa. Ihottumaa esiintyy useimmiten kasvoissa, vartalolla ja taipeissa.

Kosketusihottuma saattaa saada alkunsa kosketuksessa ärsyttäviin aineisiin tai allergeeneihin. Kosketusihottuma on yleisempää aikuisten kuin lasten keskuudessa ja oireet muistuttavat atooppisen ihottuman oireita. Niitä ovat muun muassa ihoärsytys, kutina, punoitus, hilseily jne.

Onko tuotteella mahdollisia haittavaikutuksia?

Dermalex® ekseeman hoitoon -tuotteen kliinisissä tutkimuksissa tai niiden jälkeen ei ole raportoitu allergisia reaktioita tai haittavaikutuksia.Dermalex® ekseeman hoitoon ei ohenna ihoa, eikä ole myöskään viitteitä siitä, että hoitoa tulisi vähentää asteittain ennen kuin se lopetetaan kokonaan.

Onko ihottuma sidoksissa vuodenaikaan?

Ihottuma saattaa esiintyä ympäri vuoden, mutta yleisimmin sitä esiintyy syksyllä, talvella ja alkukeväästä kylmän sään ja kuivan ilman vuoksi. Näinä aikoina iho joutuu alttiiksi useammille ulkoisille häiriöille, mikä saattaa aiheuttaa ihottumaa.

Mitä pakkauskokoja tuotteesta on saatavana?

30g ja 100g

Mitä Dermalex® ekseeman hoitoon on ja mihin sitä käytetään?

Dermalex® ekseeman hoitoon on atooppisen ihottuman kortisoniton hoito aikuisille ja 6 vuotta täyttäneille lapsille. Voide lievittää tulehdusta ja vähentää oireita, kuten kutinaa, ihottumaa ja hilseilyä. Se estää myös ihottumaa uusiutumasta. Dermalex® ekseeman hoitoon aktivoi ihon oman korjausmekanismin ja muodostaa ihon päälle suojakalvon, joka estää allergeeneja, bakteereja ja muita ärsyttäviä elementtejä tunkeutumasta ihoon.

Kliinisesti testattu voide on helppo levittää, se tuoksuu hyvältä ja imeytyy tehokkaasti ihoon. Dermalex® ekseeman hoitoon -tuotetta voidaan käyttää kasvojen ihon ja suurten ihoalueiden hoitoon niin usein kuin oireet vaativat ja se soveltuu pitkäaikaiskäyttöön.

Dermalex® ekseeman hoitoon -tuotteen säilytys

Dermalex® ekseeman hoitoon -tuotetta säilytetään lasten ulottumattomissa huoneenlämmössä (alle 25°).

Miten Dermalex® ekseeman hoitoon vaikuttaa?

Tuote vaikuttaa kolmessa vaiheessa. Tulehdusta estävät ja parantavat kivennäisaineet ja rasvat vaikuttavat hoidettaviin alueisiin ja palauttavat samalla ihon luontaisen rakenteen.

Alkalisten maametallien optimoitu yhdistelmä vaikuttaa ihon tulehdusprosesseihin myönteisesti. Sen myötä oireiden uusiutumiselta vältytään samalla, kun Dermalex® ekseeman hoitoon auttaa välittömästi palauttamaan ihon luonnollisen rakenteen.

Tämän lisäksi elimistön omiin keramideihin ja lipideihin perustuvat luonnolliset rasvat ja öljyt auttavat palauttamaan ihon suojamekanismin ja vahvistavat sitä. Samalla Dermalex® ekseeman hoitoon muodostaa suojakalvon, joka suojaa vahingoittunutta ihoaluetta.

Mitä Dermalex® ekseeman hoitoon sisältää?

Dermalex® ekseeman hoitoon sisältää kolmea aktiivista ainesosaa, jotka vaikuttavat eri tavoin.

Alkaliset maametallit: Aktivoivat ihon luonnollisen korjausmekanismin ja vähentävät tulehdusta.
Modifioitu alumiinisilikaatti: Stimuloi ihon uusiutumista ja muodostaa suojakalvon.
Ihon kaltaisten keramidien yhdistelmä: palauttaa ihon suojamekanismin ja suojaa sitä.

Allergisten reaktioiden välttämiseksi Dermalex® ekseeman hoitoon -tuotteeseen on lisätty vain hyvin pieni määrä säilöntä- ja stabilointiaineita.

Miten Dermalex® ekseeman hoitoon -tuotetta käytetään?

Dermalex® ekseeman hoitoon -tuotetta levitetään 2-3 kertaa päivässä sekä ihon ongelma-alueiden pesun jälkeen. Hoitojakson ensimmäisten päivien aikana voide tulee levittää kostealle iholle. Koska voide on vesiliukoinen, on tärkeää levittää voidetta uudelleen aina, kun ongelma-alueet ovat olleet kosketuksessa veden kanssa. Dermalex® Ekseema vauvat & lapset -voidetta voidaan levittää sekä kasvoille että suuremmille ihoalueille.

Älä levitä voidetta avohaavoihin tai ihohalkeamiin. Vältä myös tuotteen joutumista silmiin tai kosketusta sukupuolielinten kanssa. Jos voidetta joutuu silmiin, huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.

Kuinka nopeasti hoito vaikuttaa?

Atooppisesta ihottumasta kärsivien lasten ja aikuisten kliinisessä tutkimuksessa havaittiin oireiden selvää paranemista 6 viikon Dermalex®-hoidon jälkeen.

Onko Dermalex® ekseeman hoitoon vesiliukoinen?

Dermalex® ekseeman hoitoon on vesiliukoinen. Siksi on tärkeää levittää voidetta uudelleen aina, kun ongelma-alueet ovat olleet kosketuksessa veden kanssa.

Dermalex® ekseema vauvat & lapset

Mitä Dermalex® Ekseema vauvat & lapset sisältää?

Dermalex® Ekseema vauvat & lapset sisältää kolmea aktiivista ainesosaa, jotka vaikuttavat eri tavoin.
Alkaliset maametallit: Aktivoivat ihon luonnollisen korjausmekanismin ja vähentävät tulehdusta.
Modifioitu alumiinisilikaatti: Stimuloi ihon uusiutumista ja muodostaa suojakalvon.
Ihon kaltaisten keramidien yhdistelmä: palauttaa ihon suojamekanismin ja suojaa sitä.

Allergisten reaktioiden välttämiseksi Dermalex®Ekseema vauvat & lapset -tuotteeseen on lisätty vain hyvin pieni määrä säilöntä- ja stabilointiaineita.

Onko Dermalex® Ekseema vauvat & lapset vesiliukoinen?

Dermalex®Ekseema vauvat & lapset on vesiliukoinen. Siksi on tärkeää levittää voidetta uudelleen aina, kun ongelma-alueet ovat olleet kosketuksessa veden kanssa.

Soveltuuko Dermalex® Ekseema vauvat & lapset käytettäväksi kaikenlaisten ihottumaoireiden hoitoon?

Dermalex® Ekseema vauvat & lapset soveltuu ihottuman aiheuttamien oireiden, kuten kutinan, kuivan ihon, punoituksen ja hilseilyn hoitoon. Voidetta suositellaan potilaille, joiden iho on vaurioitunut atooppisen ihottuman/dermatiitin vuoksi ja potilaille, jotka haluavat estää ihottumaa uusiutumasta.

Tarvitaanko Dermalex® Ekseema vauvat & lapset -tuotteen käyttöön diagnoosia?

Diagnoosia ei tarvita, koska tuotteet eivät sisällä lääkkeiksi määriteltyjä aineita ja niitä myydään ilman reseptiä.

Sopiiko Dermalex® Ekseema vauvat & lapset käytettäväksi silmien ympärillä?

Dermalex®Ekseema vauvat & lapset -tuotetta voidaan käyttää silmien ympärillä, mutta suoraa kosketusta silmiin tulisi välttää. Jos voidetta on joutunut silmiin, huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.

Miten Dermalex® Ekseema vauvat & lapset eroaa kosmetiikkavoiteista?

Kosmetiikkavoiteet kosteuttavat vain ulointa ihokerrosta. Dermalex®Ekseema vauvat & lapset korjaa ja vahvistaa ihon suojamekanismia ja ehkäisee tulehdusta. Näin Dermalex®Ekseema vauvat & lapset lievittää ihottuman oireita ja estää sitä uusiutumasta.

Miten Dermalex® Ekseema vauvat & lapset ja kortisoni eroavat toisistaan? Miksi Dermalex® on parempi?

Ihottuman hoitoon sopivat kortisonituotteet ovat useimmiten reseptilääkkeitä, joita käytetään ihotulehduksen pysäyttämiseksi. Kortisoni ovat erittäin tehokasta, mutta sitä ei saa käyttää pitkän aikaa tai rajoittamattomia määriä. Kortisoni ehkäisee olemassa olevia tulehduksia. Se ei kuitenkaan vahvista ihon suojamekanismia, joten se ei tarjoa suojaa uusiutumista vastaan.

Dermalex®Ekseema vauvat & lapset on sen sijaan hyvä vaihtoehto kortisonihoidolle. Sen avulla voidaan välttää negatiivisia vaikutuksia, joita saattaa esiintyä kortisonin pitkäaikaisessa ja runsaassa käytössä. Kortisoni vähentää tulehdusta, kun taas Dermalex®Ekseema vauvat & lapset parantaa ihon omaa korjausjärjestelmää ja vähentää tulehdusta. Voide muodostaa myös suojan, joka estää atooppista ihottumaa pahentavia mikro-organismeja tunkeutumasta ihoon.

Vaikeissa tapauksissa Dermalex®Ekseema vauvat & lapset -voidetta voidaan käyttää yhdessä kortisonin kanssa tulehduksen pysäyttämiseksi. Dermalex®Ekseema vauvat & lapset -tuotetta voidaan käyttää itsenäisenä hoitomuotona lievien ja keskivaikeiden ihottumaoireiden hoidossa.

Mitä eroa on atooppisella ihottumalla ja kosketusihottumalla?

Atooppinen ihottuma on ihottuman yleisin muoto. Se on perinnöllistä ja alkaa usein lapsuudessa. Stressi tai allergiaa aiheuttavat aineet saattavat pahentaa ihottumaa. Ihottumaa esiintyy useimmiten kasvoissa, vartalolla ja taipeissa.

Kosketusihottuma saattaa syntyä kosketuksessa ärsyttäviin aineisiin tai allergeeneihin, mikä saattaa aiheuttaa ihottumaa. Kosketusihottuma on yleisempää aikuisten kuin lasten keskuudessa ja oireet muistuttavat atooppisen ihottuman oireita. Niitä ovat muun muassa ihoärsytys, kutina, punoitus, hilseily jne.

Onko kortisoni haitallista iholle?

Kortisonituotteita tulisi käyttää vain rajoitetun aikaa. Pitkäaikaiskäytössä kortisonilla saattaa olla haittavaikutuksia. Se saattaa muun muassa ohentaa ihoa.

Onko ihottuma sidoksissa vuodenaikaan?

Ihottumaa saattaa esiintyä ympäri vuoden, mutta yleisimmin sitä esiintyy syksyllä, talvella ja alkukeväästä kylmän sään ja kuivan ilman vuoksi. Näinä aikoina iho joutuu alttiiksi useammille ulkoisille häiriöille, mikä saattaa aiheuttaa ihottumaa.

Onko tuotteella mahdollisia haittavaikutuksia?

Dermalex® Ekseema vauvat & lapset -tuotteen kliinisissä tutkimuksissa tai niiden jälkeen ei ole raportoitu allergisia reaktioita tai haittavaikutuksia.Dermalex®Ekseema vauvat & lapset ei ohenna ihoa, eikä ole myöskään viitteitä siitä, että hoitoa tulisi vähentää asteittain ennen kuin se lopetetaan kokonaan.

Mitä Dermalex® Ekseema vauvat & lapset on ja mihin sitä käytetään?

Dermalex® Repair Ekseema vauvat & lapset on kortisoniton voide, joka soveltuu erityisesti lievistä tai keskivaikeista atooppisen ihottuman aiheuttamista oireista kärsivien vauvojen ja lasten hoitoon. Voide lievittää tulehdusta ja vähentää oireita, kuten kutinaa, ihottumaa ja hilseilyä. Se estää myös ihottumaa uusiutumasta. Dermalex® Repair Ekseema vauvat & lapset aktivoi ihon oman korjausmekanismin ja muodostaa ihon päälle suojakalvon, joka estää allergeeneja, bakteereja ja muita ärsyttäviä elementtejä tunkeutumasta ihoon.

Kliinisesti testattu voide on helppo levittää, se tuoksuu hyvältä ja imeytyy tehokkaasti ihoon. Dermalex®Ekseema vauvat & lapset -tuotetta voidaan käyttää kasvojen ihon ja suurten ihoalueiden hoitoon niin usein kuin oireet vaativat ja se soveltuu pitkäaikaiskäyttöön.

Mitä pakkauskokoja tuotteesta on saatavana?

30g ja 100g

Dermalex® Ekseema vauvat & lapset -tuotteen ikärajoitukset

Dermalex® Ekseema vauvat & lapset soveltuu 8 viikkoa täyttäneiden vauvojen ja lasten hoitoon

Dermalex® Ekseema vauvat & lapset -tuotteen säilytys

Dermalex® Ekseema vauvat & lapset -tuotetta säilytetään lasten ulottumattomissa huoneenlämmössä (alle 25°).

Atooppisen ihottuman oireet

Atooppinen ihottuma aiheuttaa ihon kuivumista ja kutinaa, joka aiheuttaa puolestaan kuivia, punaisia, hilseileviä ja kyhmyisiä ihottumaläikkiä etupäässä käsiin, kaulalle, kasvoihin ja kyynär- ja polvitaipeisiin.

Mitä ihottuma ja atooppinen ihottuma ovat?

Ihottuma on ihotulehdus, joka saattaa syntyä, jos ihon uloin suoja on heikentynyt. Se saattaa johtua esimerkiksi siitä, että iho on kuiva tai altistunut aineelle, jolle henkilö on allerginen. Useimmat ihmiset kärsivät ihottumasta joskus elämänsä aikana. Ihottuman oireet ja syyt saattavat vaihdella.

Atooppinen ihottuma on yleinen iho-ongelma, joka ilmenee ihon kuivuutena, punaisuutena ja kutinana. Alle vuoden iässä iho-ongelmat alkavat poskista ja vaippa-alueelta. Kahden vuoden iässä ihottuma alkaa yleensä kyynär- tai polvitaipeesta. Ihottumaa kutsutaan myös taiveihottumaksi tai maitoruveksi.

Ihottuma ei tartu, mutta se on vaikea sairaus kutinan ja esteettisten vaivojen takia. Ihoa on usein vaikea olla raapimatta, mikä vaurioittaa ihoa ja aiheuttaa bakteeritulehduksia.

Atooppisen ihottuman syyt eivät ole täysin selvät, mutta perinnölliset seikat ja ympäristö vaikuttavat sen syntyyn. Noin joka viides lapsi kärsii atooppisesta ihottumasta, mutta useimpien oireet katoavat iän myötä. Aikuisena oireet saattavat uusiutua käsissä, kaulalla tai kasvoissa.

Miten Dermalex® Ekseema vauvat & lapset vaikuttaa?

Tuote vaikuttaa kolmessa vaiheessa. Tulehdusta estävät ja parantavat kivennäisaineet ja rasvat vaikuttavat hoidettaviin alueisiin ja palauttavat samalla ihon luontaisen rakenteen.

Alkalisten maametallien optimoitu yhdistelmä vaikuttaa ihon tulehdusprosesseihin myönteisesti. Se myötä oireiden uusiutumiselta vältytään samalla, kun Dermalex®Ekseema vauvat & lapset auttaa välittömästi palauttamaan ihon luonnollisen rakenteen.

Tämän lisäksi elimistön omiin keramideihin ja lipideihin perustuvat luonnolliset rasvat ja öljyt auttavat palauttamaan ihon suojamekanismin ja vahvistavat sitä. Samalla Dermalex®Ekseema vauvat & lapset muodostaa suojakalvon, joka suojaa hoidettavaa ihoaluetta.

Dermalex® Ekseema vauvat & lapset -tuotteen käyttö

Dermalex® Ekseema vauvat & lapset -tuotetta levitetään 2-3 kertaa päivässä sekä lapsen ihon ongelma-alueiden pesun jälkeen. Hoitojakson ensimmäisten päivien aikana voide tulee levittää kostealle iholle. Koska voide on vesiliukoinen, on tärkeää levittää voidetta uudelleen aina, kun ongelma-alueet ovat olleet kosketuksessa veden kanssa. Dermalex® Ekseema vauvat & lapset -voidetta voidaan levittää sekä kasvoille että suuremmille ihoalueille.

Älä levitä voidetta avohaavoihin tai ihohalkeamiin. Vältä myös tuotteen joutumista silmiin tai kosketusta sukupuolielinten kanssa. Jos voidetta joutuu silmiin, huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.

Kuinka nopeasti hoito vaikuttaa?

Lievästä tai kohtuullisesta atooppisesta ihottumasta kärsivien lasten ja aikuisten kliinisessä tutkimuksessa havaittiin oireiden selvää paranemista 6 viikon Dermalex®-hoidon jälkeen.

Dermalex® käsi- & kosketusekseemavoide

Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon -tuotteen käyttö

Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon -tuotetta levitetään 2-3 kertaa päivässä sekä ihon ongelma-alueiden pesun jälkeen. Koska voide on vesiliukoinen, on tärkeää levittää voidetta uudelleen aina, kun ongelma-alueet ovat olleet kosketuksessa veden kanssa.

Älä levitä voidetta avohaavoihin tai ihohalkeamiin. Vältä myös tuotteen joutumista silmiin tai kosketusta sukupuolielinten kanssa. Jos voidetta joutuu silmiin, huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.

Miten Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon vaikuttaa?

Tuote vaikuttaa kolmessa vaiheessa. Tulehdusta estävät ja parantavat kivennäisaineet ja rasvat vaikuttavat ongelma-alueisiin samalla kun ne palauttavat ihon oman rakenteen.

Alkalisten maametallien optimaalinen yhdistelmä vaikuttaa ihon tulehdusprosesseihin myönteisesti ja ehkäisee sen myötä oireiden uusiutumista samalla, kun Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon auttaa palauttamaan ihon luonnollisen rakenteen.

Onko ihottuma sidoksissa vuodenaikaan?

Ihottumaa saattaa esiintyä ympäri vuoden, mutta yleisimmin sitä esiintyy syksyllä, talvella ja alkukeväästä kylmän sään ja kuivan ilman vuoksi. Näinä aikoina iho joutuu alttiiksi useammille ulkoisille häiriöille, mikä saattaa aiheuttaa ihottumaa.

Mitä eroa on atooppisella ihottumalla ja kosketusihottumalla?

Atooppinen ihottuma on ihottuman yleisin muoto. Se on perinnöllistä ja se alkaa usein lapsuudessa. Atooppista ihottumaa saattavat aiheuttaa aineet, joille henkilö on allerginen, tai stressi. Ihottuma esiintyy useimmiten kasvoissa, vartalolla ja taipeissa.

Kosketusihottuma saattaa muodostua kosketuksessa ärsyttäviin aineisiin tai allergeeneihin. Kosketusihottuma on yleisempää aikuisten kuin lasten keskuudessa ja oireet muistuttavat atooppisen ihottuman oireita, kuten ihoärsytys, kutina, punoitus, hilseily jne.

Mitkä ovat käsi- ja kosketusihottuman oireet?

Käsi-ihottuma ilmenee usein käsien kutinana. Ihon uloimman kerroksen tulehdus aiheuttaa käsien punoitusta. Se tekee käsistä myös karheat ja aiheuttaa haavaumia ihoon. Käsi-ihottumassa saattaa muodostua myös märkärakkuloita, jotka voivat puhjeta. Nämä kuivuvat useimmiten, mutta joskus ne saattavat märkiä ja tulehtua. Ihottuman raapiminen lisää kutinaa ja lisää myös tulehdusriskiä.

Mitä käsi- ja kosketusihottuma ovat?

Ihottuma on ihotulehdus, joka saattaa syntyä, jos ihon uloin suoja on heikentynyt. Se saattaa johtua esimerkiksi siitä, että iho on kuiva tai altistunut aineelle, jolle henkilö on allerginen. Useimmat ihmiset kärsivät ihottumasta joskus elämänsä aikana. Ekseeman oireet ja syyt saattavat vaihdella.

Käsi-ihottuma, joka on eräänlainen kosketusihottuma, on melko yleinen Ruotsissa. Noin 10 prosenttia kaikista aikuisista on kärsinyt käsi-ihottumasta joskus yhden vuoden ajanjakson aikana. Taiveihottumasta (atooppisesta ihottumasta) lapsena kärsineet saavat todennäköisemmin käsi-ihottuman aikuisiällä. Yleensä ihottuma on itse hoidettavissa. Mikäli se ei onnistu tai mikäli käsi-ihottuma alkaa märkiä tai mikäli käsiin muodostuu syviä haavaumia, ota yhteyttä terveyskeskukseen.

Käsi-ihottuma jaetaan ärsytyskosketusihottumaan ja allergiseen kosketusihottumaan. Ärsytyskosketusihottuma voi alkaa ihoa ärsyttävien aineiden (kuten saippuan, pesuaineen tai liuotinaineen) ahkerasta käytöstä. Se saattaa johtua myös äärimmäiselle kylmyydelle tai kulumiselle altistumisesta. Ihottuman paraneminen saattaa kestää useita kuukausia ja ihon vastustuskyky säilyy alentuneena jonkin aikaa.

Allerginen kosketusihottuma saattaa alkaa ihon altistumisesta jollekin allergisoivalle aineelle (esimerkiksi nikkeli, kromi, kumi, erilaiset säilöntäaineet tai hajusteet).

Mitä pakkauskokoja tuotteesta on saatavana?

30g ja 60g

Miten Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon eroaa kortisonista? Miksi Dermalex on parempi?

Ihottuman hoitoon sopivat kortisonituotteet ovat useimmiten reseptilääkkeitä, joita käytetään ihotulehduksen pysäyttämiseksi. Kortisoni ovat erittäin tehokasta, mutta sitä ei saa käyttää pitkän aikaa tai rajoittamattomia määriä. Kortisoni ehkäisee olemassa olevia tulehduksia. Se ei kuitenkaan vahvista ihon suojamekanismia, joten se ei tarjoa suojaa uusiutumista vastaan.

Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon on sen sijaan hyvä vaihtoehto kortisonihoidolle. Sen avulla voidaan välttää negatiivisia vaikutuksia, joita saattaa esiintyä kortisonin pitkäaikaisessa ja runsaassa käytössä. Kortisoni vähentää tulehdusta, kun taas Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon parantaa ihon omaa korjausmekanismia ja vähentää tulehdusta. Voide muodostaa myös suojan, joka estää atooppista ihottumaa pahentavia mikro-organismeja tunkeutumasta ihoon.

Vaikeissa tapauksissa Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon -tuotetta voidaan käyttää yhdessä kortisonin kanssa tulehduksen pysäyttämiseksi. Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon -tuotetta voidaan käyttää itsenäisenä hoitomuotona lievien ja keskivaikeiden ekseemaoireiden hoidossa.

Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon -tuotteen säilytys

Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon -tuotetta säilytetään lasten ulottumattomissa huoneenlämmössä (alle 25°).

Miten Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon ja tavalliset ihovoiteet eroava toisistaan?

Tavalliset käsivoiteet kosteuttavat vain ulointa ihokerrosta. Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon korjaa ja vahvistaa ihon suojamekanismia ja ehkäisee tulehdusta. Näin Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon lievittää ekseeman oireita ja estää sitä uusiutumasta.

Onko kortisoni haitallista iholle?

Kortisonituotteita tulisi käyttää vain rajoitetun aikaa. Pitkäaikaiskäytössä kortisonilla saattaa olla haittavaikutuksia. Se saattaa muun muassa ohentaa ihoa.

Tarvitaanko Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon -tuotteen käyttöön diagnoosia?

Diagnoosia ei tarvita, koska tuotteet eivät sisällä lääkkeiksi määriteltyjä aineita ja niitä myydään ilman reseptiä.

Onko tuotteella mahdollisia haittavaikutuksia?

Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon -tuotteen kliinisissä tutkimuksissa tai niiden jälkeen ei ole raportoitu allergisia reaktioita tai haittavaikutuksia.Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon ei ohenna ihoa, eikä ole myöskään viitteitä siitä, että hoitoa tulisi vähentää asteittain ennen kuin se lopetetaan kokonaan.

Soveltuuko Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon käytettäväksi kaikenlaisten ihottumaoireiden hoitoon?

Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon soveltuu ihottuman aiheuttamien oireiden, kuten kutinan, kuivan ihon, punoituksen ja hilseilyn hoitoon. Voidetta suositellaan potilaille, joiden iho on vaurioitunut ärsytyskosketusihottuman ja allergisen kosketuaihottuman vuoksi ja potilaille, jotka haluavat estää ihottumaa uusiutumasta.

Soveltuuko Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon raskaana oleville tai imettäville?

Dermalex®-tuotetta ei ole testattu raskaana olevilla ja imettävillä. Suosittelemme, että raskaana olevat ja imettävät keskustelevat lääkärinsä kanssa ennen Dermalex®-tuotteen käyttöä. Ei ole kuitenkaan syytä epäillä, että Dermalex® olisi haitallinen.

Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon -tuotteen ikärajoitukset

Tuote soveltuu aikuisille ja 6 vuotta täyttäneille lapsille.

Onko Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon vesiliukoinen?

Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon on vesiliukoinen. Siksi on tärkeää levittää voidetta uudelleen aina, kun ongelma-alueet ovat olleet kosketuksessa veden kanssa.

Mitä Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon sisältää?

Dermalex® käsi- ja kosketusekseeman hoitoon sisältää kolmea aktiivista ainetta, jotka vaikuttavat eri tavoin.

Alkaliset maametallit: Aktivoivat ihon luonnollisen korjausmekanismin ja vähentävät tulehdusta.

Modifioitu alumiinisilikaatti: Stimuloi ihon uusiutumista ja muodostaa suojakalvon.

Ihon kaltaisten keramidien yhdistelmä: palauttaa ihon suojasalvan.

Allergisten reaktioiden välttämiseksi Dermalex® käsi- ja kosketusihottuman hoitoon
-tuotteeseen on lisätty vain hyvin pieni määrä säilöntä- ja stabilointiaineita.

Kuinka nopeasti hoito vaikuttaa?

Kosketusekseemasta kärsivien potilaiden kliinisissä tutkimuksissa on todettu oireiden selvää paranemista 6 viikon Dermalex®-hoidon jälkeen.