Usein kysytyt kysymykset

Psoriasis

Miten Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon toimii?

Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon on uusi ihovoide psoriasiksen hoitoon. Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon on kortisoniton. Sen teho perustuu toisenlaiseen mekanismiin:

Se vähentää

  1. liiallista solujen jakautumista
  2. Tulehdusta

Aktivoi ihon korjausjärjestelmän

  1. Lisää lipidien kulkeutumista marrasketeen
  2. Stimuloi marraskeden uusiutumista

Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon voi sekä ehkäistä psoriasiksen aiheuttamaa tulehdusta että lievittää sitä osin suojaamalla ihoa ja osin aktivoimalla ihon omat korjausmekanismit.

Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon -tuotteen käyttö

Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon -tuotetta levitetään 2-3 kertaa päivässä sekä ihon ongelma-alueiden pesun jälkeen. Koska voide on vesiliukoinen, on tärkeää levittää voidetta uudelleen aina, kun ongelma-alueet ovat olleet kosketuksessa veden kanssa. Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon -tuotetta voidaan levittää sekä kasvoille että suuremmille ihoalueille.

Älä levitä voidetta avohaavoihin tai ihohalkeamiin. Vältä myös tuotteen joutumista silmiin tai kosketusta sukupuolielinten kanssa. Jos voidetta joutuu silmiin, huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.

Kuinka nopeasti hoito vaikuttaa?

Psoriasispotilaiden kliinisessä tutkimuksessa havaittiin oireiden selvää paranemista 6 viikon Dermalex®-hoidon jälkeen.

Mitä Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon sisältää?

Dermalex®voide psoriasiksen hoitoon sisältää kahta aktiivista ainesosaa, jotka vaikuttavat eri tavoin.

Alkaliset maametallit:

Ehkäisevät ihosolujen liiallista muodostumista ja vähentävät tulehdusta.

Modifioitu alumiinisilikaatti: nopeuttaa ihon suojan palautumista

Allergisten reaktioiden välttämiseksi Dermalex®voide psoriasiksen hoitoon -tuotteeseen on lisätty vain hyvin pieni määrä säilöntä- ja stabilointiaineita.

Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon -tuotteen ikärajoitukset

Tuotetta suositellaan aikuisille sekä 14 vuotta täyttäneille lapsille.

Soveltuuko Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon raskaana oleville tai imettäville?

Dermalex®-tuotetta ei ole testattu raskaana olevilla ja imettävillä. Suosittelemme, että raskaana olevat ja imettävät keskustelevat lääkärin kanssa ennen Dermalex®-tuotteen käyttöä. Ei ole kuitenkaan syytä epäillä, että Dermalex® olisi haitallinen

Soveltuuko Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon käytettäväksi meikin alla?

Kyllä, Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon -tuotteen käyttöön meikin alla ei ole olemassa rajoituksia.

Miten Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon eroaa muista psoriaasin hoitoon käytettävistä tuotteista?

Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon on uusi ihovoide psoriasiksen hoitoon. Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon on kortisoniton. Sen teho perustuu toisenlaiseen mekanismiin. Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon voi sekä ehkäistä psoriasiksen aiheuttamaa tulehdusta että lievittää sitä osin suojaamalla ihoa ja osin aktivoimalla ihon omat korjausmekanismit.

Tuote ei sisällä kortisonia, tervaa/terva-aineita, D3-vitamiinin analogeja, A-vitamiinijohdannaisia, rikkiä tai keratolyyttisiä aineita, kuten salisyylihappoa.

Miten Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon ja kortisoni eroavat toisistaan? Miksi Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon on parempi?

Psoriasiksen hoitoon käytettävät kortisonituotteet ovat useimmiten reseptilääkkeitä, joita käytetään ihotulehduksen pysäyttämiseksi. Kortisoni ovat erittäin tehokasta, mutta sitä ei saa käyttää pitkän aikaa tai rajoittamattomia määriä. Kortisoni ehkäisee olemassa olevia tulehduksia. Se ei kuitenkaan vahvista ihon suojamekanismia, joten se ei tarjoa suojaa uusiutumista vastaan.

Dermalex®voide psoriasiksen hoitoon on sen sijaan hyvä vaihtoehto kortisonihoidolle. Sen avulla voidaan välttää negatiivisia vaikutuksia, joita saattaa esiintyä kortisonin pitkäaikaisessa ja runsaassa käytössä. Kortisoni vähentää tulehdusta, kun taas Dermalex®voide psoriasiksen hoitoon parantaa ihon omaa korjausmekanismia ja vähentää tulehdusta muodostaen samalla suojan mikro-organismeilta, jotka saattavat aiheuttaa psoriasista.

Vaikeissa tapauksissa Dermalex®voide psoriasiksen hoitoon -tuotetta voidaan käyttää yhdessä kortisonin kanssa tulehduksen pysäyttämiseksi. Dermalex®voide psoriasiksen hoitoon -tuotetta voidaan käyttää itsenäisenä hoitomuotona lievien ja keskivaikeiden psoriasisoireiden hoidossa.

Onko kortisoni haitallista iholle?

Kortisonituotteita tulisi käyttää vain rajoitetun aikaa. Pitkäaikaiskäytössä kortisonilla saattaa olla haittavaikutuksia. Se saattaa muun muassa ohentaa ihoa.

Soveltuuko Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon käytettäväksi yhdessä muiden lääkeaineiden kanssa?

Dermalex voide psoriasiksen hoitoon -tuotteen ja muiden tuotteiden yhteisvaikutuksista ei ole tutkimustietoa. Jos yli 40 % kehosta on psoriasisläikkien peitossa tai jos on raskaana, on keskusteltava omalääkärin tai iholääkärin kanssa ennen hoidon aloittamista.

Sopiiko Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon käytettäväksi silmien ympärillä?

Dermalex®voide psoriasiksen hoitoon -tuotetta voidaan käyttää silmien ympärillä, mutta suoraa kosketusta silmien kanssa tulisi välttää. Jos voidetta on joutunut silmiin, huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.

Tarvitaanko Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon -tuotteen käyttöön diagnoosia?

Diagnoosia ei tarvita, koska tuotteet eivät sisällä lääkkeiksi määriteltyjä aineita ja niitä myydään ilman reseptiä.

Mitä psoriasis on?

Psoriasis on perinnöllinen sairaus, jota saattaa esiintyä sekä ihossa että nivelissä ja se on yksi yleisimpiä kansantautejamme. Jonkin tyyppisestä psoriasiksen muodosta kärsii Ruotsissa 150 000 henkilöä. Yli puolella näistä sairaus alkaa ennen 25 ikävuotta. Sairaus kulkee jaksoittain, mikä merkitsee sitä, että toisinaan henkilö on vähäoireinen tai täysin oireeton ja toisinaan psoriasiksen oireet ovat pahemmat.

Onko tuotteella mahdollisia haittavaikutuksia?

Haittavaikutuksia ei ole dokumentoitu hoidon ensimmäisten päivien aikana ilmenevää lievää polttelua ja/tai pistelyä lukuun ottamatta.

Keskustele omalääkärisi, iholääkärin, apteekkihenkilökunnan tai jonkun muun asiantuntijan kanssa ennen kuin käytät Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon -tuotetta samaan aikaan muiden psoriasiksen hoitoon käytettävien tuotteiden kanssa. Useiden tuotteiden/lääkkeiden samanaikainen käyttö saattaa lisätä haittavaikutusten riskiä.

Tämän tuotteen kliinisissä tutkimuksissa ei ole raportoitu allergisia reaktioita.

Psoriasiksen oireet

Psoriasis aiheuttaa punaisia ja hilseileviä ihottumia tai läikkiä, jotka saattavat toisinaan kutista. Hilse muistuttaa steariinia. Hilseilevää kohtaa raaputtaessa hilseen alla oleva iho vuotaa helposti verta. Punaiset hilseilevät läikät johtuvat siitä, että ihon uloin kerros muodostaa uusia soluja neljästä seitsemään kertaa tavallista nopeammin. Punaiset ja hilseilevät psoriasisläikät johtuvat siitä, että iho ei ehdi tuhota vanhoja ihosoluja.

Ihottumaa on useimmiten polvissa, kyynärpäissä, hiuspohjassa ja sukupuolielimissä, mutta sitä saattaa esiintyä ympäri kehoa. Kynsissä sitä saattaa esiintyä etenkin nivelongelmien vuoksi.

Mitä pakkauskokoja tuotteesta on saatavana?

60g ja 150g

Mitä Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon on ja mihin sitä käytetään?

Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon on kortisoniton tuote psoriasiksen hoitoon. Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon vähentää tulehdusta aktivoimalla ihon oman korjausmekanismin. Lisäksi Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon vähentää kutinaa ja hilseilyä. Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon normalisoi ihosolujen ylituotannon ja vaikuttaa myönteisesti myös ihosolujen kypsymisaikaan. Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon jättää ongelma-alueelle suojakalvon estäen näin psoriasista uusiutumasta.

Kliinisesti testattu voide on helppo levittää, se tuoksuu hyvältä ja imeytyy tehokkaasti ihoon. Voidetta voidaan käyttää kasvojen ihon ja suurten ihoalueiden hoitoon niin usein kuin oireet vaativat ja se soveltuu pitkäaikaiskäyttöön.

Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon -tuotteen säilytys

Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon -tuotetta säilytetään lasten ulottumattomissa huoneenlämmössä (alle 25°).

Psoriasis Hiuspohja

Miten Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon vaikuttaa?

Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon on uusi, kortisoniton tuote hiuspohjan psoriasiksen hoitoon. Sen teho perustuu toisenlaiseen mekanismiin:

Se vähentää

  1. Liiallista solujen jakautumista
  2. Tulehdusta

Aktivoi ihon korjausjärjestelmän

  1. Lisää lipidien kulkeutumista marrasketeen
  2. Stimuloi marraskeden uusiutumista

Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon voi sekä ehkäistä hiuspohjan psoriasiksen aiheuttamaa tulehdusta että lievittää sitä osin suojaamalla ihoa ja osin aktivoimalla ihon omat korjausmekanismit.

Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon -tuotteen käyttö

Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon -tuotetta levitetään 2 kertaa päivässä, aamulla ja illalla, tai hiustenpesun jälkeen. Koska geeli on vesiliukoinen, on tärkeää levittää sitä uudelleen aina, kun hiuspohja on ollut kosketuksessa veden kanssa.

Älä levitä voidetta avohaavoihin tai ihohalkeamiin. Vältä myös tuotteen joutumista silmiin tai kosketusta sukupuolielinten kanssa. Jos voidetta joutuu silmiin, huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.

Kuinka nopeasti hoito vaikuttaa?

Psoriasispotilaiden kliinisessä tutkimuksessa havaittiin oireiden selvää paranemista 6 viikon Dermalex®-hoidon jälkeen.

Mitä Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon sisältää?

Dermalex®geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon sisältää kolmea aktiivista ainetta, jotka vaikuttavat eri tavoin.

Alkaliset maametallit: Ehkäisevät ihosolujen liiallista muodostumista ja vähentävät tulehdusta
Modifioitu alumiinisilikaatti: Stimuloi ihon uusiutumista ja muodostaa suojakalvon.
Fytosphingosiini: antimikrobiset ominaisuudet

Allergisten reaktioiden välttämiseksi Dermalex®geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon
-tuotteeseen on lisätty vain hyvin pieni määrä säilöntä- ja stabilointiaineita.

Millä tavoin Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon on sopeutettu juuri päänahalle?

Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon on suunniteltu hiuspohjan hoitoon. Geelipohjainen tuote sisältää vain 4% rasvaa verrattuna Dermalex® voide psoriasiksen hoitoon
-tuotteeseen, joka sisältää 30% rasvaa.

Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon -tuotteen ikärajoitukset

Tuotetta suositellaan aikuisille sekä 6 vuotta täyttäneille lapsille.

Soveltuuko Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon raskaana oleville tai imettäville?

Dermalex®-tuotetta ei ole testattu raskaana olevilla ja imettävillä. Suosittelemme, että raskaana olevat ja imettävät keskustelevat lääkärin kanssa ennen Dermalex®-tuotteen käyttöä. Ei ole kuitenkaan syytä epäillä, että Dermalex® olisi haitallinen.

Tarvitaanko Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon -tuotteen käyttöön diagnoosia?

Diagnoosia ei tarvita, koska tuotteet eivät sisällä lääkkeiksi määriteltyjä aineita ja niitä myydään ilman reseptiä.

Miten Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon eroaa muista psoriasiksen hoitoon käytettävistä tuotteista?

Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon on uusi, kortisoniton tuote hiuspohjan psoriasiksen hoitoon. Sen teho perustuu toisenlaiseen mekanismiin. Dermalex®geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon voi sekä ehkäistä psoriasiksen aiheuttamaa tulehdusta että lievittää sitä osin suojaamalla ihoa ja osin aktivoimalla ihon omat korjausmekanismit.

Tuote ei sisällä kortisonia, tervaa/terva-aineita, D3-vitamiinin analogeja, A-vitamiinijohdannaisia, rikkiä tai keratolyyttisiä aineita, kuten salisyylihappoa.

Onko tuotteella mahdollisia haittavaikutuksia?

Haittavaikutuksia ei ole dokumentoitu geelin ensimmäisten käyttöpäivien aikana ilmenevää lievää polttelua ja/tai pistelyä lukuun ottamatta.

Keskustele omalääkärisi, iholääkärin, apteekkihenkilökunnan tai jonkun muun asiantuntijan kanssa ennen kuin käytät Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon -tuotetta samaan aikaan muiden psoriasiksen hoitoon käytettävien tuotteiden kanssa. Useiden tuotteiden/lääkkeiden samanaikainen käyttö saattaa lisätä haittavaikutusten riskiä.

Tämän tuotteen kliinisissä tutkimuksissa ei ole raportoitu allergisia reaktioita.

Mitä pakkauskokoja tuotteesta on saatavana?

75ml

Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon -tuotteen säilytys

Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon -tuotetta säilytetään lasten ulottumattomissa huoneenlämmössä (alle 25°).

Hiuspohjan psoriasiksen oireet

Hiuspohjan psoriasis voi aiheuttaa joko lievää tai voimakasta hilseen muodostumista ja lievää tai voimakasta kutinaa. Psoriasisläikät ovat usein hiusrajan, korvien tai otsan tuntumassa tai takaraivolla ja ne voivat ulottua hieman hiusrajan alapuolelle. Arviolta noin 60-70 prosenttia kaikista psoriasispotilaista kärsii myös hiuspohjan psoriasiksesta. Joissakin tapauksissa psoriasista esiintyy vain hiuspohjassa.

Mitä psoriasis on?

Psoriasis on perinnöllinen sairaus, jota saattaa esiintyä sekä ihossa että nivelissä ja se on yksi yleisimpiä kansantautejamme. Jonkin tyyppisestä psoriasiksen muodosta kärsii Ruotsissa 250 000-300 000 henkilöä. Yli puolella näistä sairaus alkaa ennen 25 ikävuotta. Sairaus kulkee jaksoittain, mikä merkitsee sitä, että toisinaan henkilö on vähäoireinen tai täysin oireeton ja toisinaan psoriasiksen oireet ovat pahemmat.

Hiuspohjan psoriasis ei vaikuta hiusten kasvuun, mutta ihon hyvin paksu hilse voi kuluttaa hiuksia. Hiuspohjan psoriasiksesta huolimatta voit leikata, värjätä hiuksesi ja ottaa permanentin tavalliseen tapaan kampaajalla.

Mitä Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon on ja mihin sitä käytetään?

Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon on hiuspohjan psoriasiksen aiheuttamien lievien ja keskivaikeiden oireiden kortisoniton hoito. Tuote vähentää oireita, kuten hilseilyä, ihottumaa ja kutinaa. Dermalex® Repair geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon normalisoi ihosolujen uusiutumista, lievittää tulehdusta ja aktivoi ihon oman korjausjärjestelmän. Geeli sisältää vain vähän rasvaa, mikä helpottaa sen levittämistä hiuspohjaan.

Kliinisesti testattu geeli on helppo levittää hiuspohjaan erityisen suuttimen avulla. Se tuoksuu miellyttävältä ja imeytyy helposti. Dermalex® geeli hiuspohjan psoriasiksen hoitoon -tuotetta voidaan käyttää niin usein kuin oireet vaativat ja se soveltuu pitkäaikaishoitoon.